Recente berichten

Wentelteefjes van rozijnenbrood
(8/10 punten) Bereiden: 5 minuten In de pan: 5 minuten Een hartverwarmend heerlijk ouderwets toetje na een lichte maaltijd. Het kan in principe met willekeurige oude boterhammen, maar met sneetjes (liefst wat oudbakken) rozijnenbrood wordt het helemaal een feest. Geen toetje om een deftig ... lees verder...

Supersnel maïsbrood
(4 personen) Bereiden: 5 minuten In de oven: 35 minuten Dit cake-achtige broodje is supersnel klaar. Niet uitgebreid kneden, niet uren rijzen op een warme plek. Het is gewoon een kwestie van even alle ingrediënten door elkaar roeren en vervolgens kan het de oven in. Dampend warm het lekkerst! ... lees verder...

Pasteis de Belem
Een week geleden om deze tijd at ik in het Lisssabonse zonnetje het lekkerst denkbare gebakje: pasteis de Belem. Hmmmmm. De algemene naam is pasteis de nata (roomgebakjes) maar er is één bakkerij in Belem die ze al sinds 1837 het allerallerlekkerst maakt. Wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan een ... lees verder...

Jamie Olivers School Dinners
Het enfant terrible uit de Engelse keuken is weer terug, althans op de Nederlandse tv. Dit keer richt hij zich met zijn fantastisch te gekke gerechten op de Engelse schoolkantine's. Nemen Nederlandse kinderen een broodtrommeltje mee naar school (dat vervolgens al dan niet tussen de rhodondendrons ... lees verder...

Allerhande kookboek 1967
Via via kreeg ik een leuk boek uit 1967 in handen: het jubileumboek ter ere van 12,5 jaar Allerhande. De recepten en foto's geven een fijn ouderwets tijdsbeeld, met teksten die de moderne Opzij-vrouw onmiddellijk de gordijnen danwel de barricades injagen. ‘De meeste huisvrouwen weten echt wel ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 542
- Pagina 543
- Pagina 544
- Pagina 545
- Pagina 546
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 565
- Ga naar Volgende pagina »