Recente berichten

Pasteis de Belem
Een week geleden om deze tijd at ik in het Lisssabonse zonnetje het lekkerst denkbare gebakje: pasteis de Belem. Hmmmmm. De algemene naam is pasteis de nata (roomgebakjes) maar er is één bakkerij in Belem die ze al sinds 1837 het allerallerlekkerst maakt. Wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan een ... lees verder...

Jamie Olivers School Dinners
Het enfant terrible uit de Engelse keuken is weer terug, althans op de Nederlandse tv. Dit keer richt hij zich met zijn fantastisch te gekke gerechten op de Engelse schoolkantine's. Nemen Nederlandse kinderen een broodtrommeltje mee naar school (dat vervolgens al dan niet tussen de rhodondendrons ... lees verder...

Allerhande kookboek 1967
Via via kreeg ik een leuk boek uit 1967 in handen: het jubileumboek ter ere van 12,5 jaar Allerhande. De recepten en foto's geven een fijn ouderwets tijdsbeeld, met teksten die de moderne Opzij-vrouw onmiddellijk de gordijnen danwel de barricades injagen. ‘De meeste huisvrouwen weten echt wel ... lees verder...

Gezonde keuze-klavertje van Albert Heijn
Hoe ‘gezond' is een blik erwtensoep? Of een aluminium bakje vis onder een laagje onduidelijke smurrie (‘er is keuze uit drie smakelijke sauzen') dat je alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven? Grootgrutter Albert Heijn is helemaal enthousiast over zijn nieuwste vinding: het gezonde ... lees verder...

De lekkere schilderijen van Marie Godest
De Franse schilderes Marie Godest maakt prachtige dromerige schilderijen, vaak met mensen in een café of restaurant. Verliefde stelletjes die een vorkje prikken, keuvelende dames bij een kopje thee en dit alles onder toeziend oog van galante obers zoals je die in de vaderlandse horeca niet meer ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 541
- Pagina 542
- Pagina 543
- Pagina 544
- Pagina 545
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 564
- Ga naar Volgende pagina »