Recente berichten
Dorade met groente
Mijn visboer had zowaar prachtige dorades, die mochten de oven in met een ferme bups groente: courgette, paprika, radijs, tomaten, ui en zeekraal. Fleurig, feestelijk en lekker! En dan kunnen we het meteen even over verantwoorde vis hebben. We moeten het hoognodig weer eens over vis hebben. ... lees verder...
Abrikozenijs
Sorbetijs is het makkelijkste zelfmaakijs ter wereld: fruit, water en suiker, meer heb je niet nodig. En het werkt zelfs met net-nog-niet-helemaal-rijp fruit, in dit geval abrikozen, want daar heb ik een handige truc voor. Iedereen die beweert dat je prima ijs kunt maken zonder ijsmachine is een ... lees verder...
Tomatentaartjes met pesto
Het is nog altijd volop tomatentijd, ook al bleven mijn zelfgekweekte helaas alsmaar groen. Dus bakte ik taartjes met kerstomaatjes (en mozzarella) uit de winkel, maar wel met zelfgemaakte pesto. Van brandnetels (maar gewoon basilicum kan ook). Al ben ik dan geboren en getogen tussen de ... lees verder...
Meloen zonder ham
Weer eens wat anders: meloen zónder ham, maar met feta. Die je eerst even laat marineren in een zelfgemaakte pistachepesto. Plus mijn favoriete eetbare versiersel: knalblauw komkommerkruid. Zelfs kinderen vinden het heerlijk. Het valt niet langer te ontkennen: het is herfst. Ik heb nu al heimwee ... lees verder...
Tartine uit de oven
Weer eens wat anders dan een tosti, dit heerlijk hartige halve stokbroodje uit de oven. Kijk nou toch, de Franse dorpsbakker had ineens iets nieuws: tartines. Halve, belegde stokbroden, gegratineerd in de oven. Handig, zo komt hij natuurlijk van zijn oude spullen af, want geen Fransman haalt het ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Pagina 2
- Pagina 3
- Pagina 4
- Pagina 5
- Pagina 6
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 562
- Ga naar Volgende pagina »