Recente berichten

Ravioli met rabarber
Rabarber is een groente, jaja, we weten het. En toch gebruiken we het meestal in zoete dingen. Alhoewel? Een lezer schreef me over ravioli die hij in een restaurant had gegeten, ‘met pistachenootjes en kleine stukjes, volgens mij rauwe, rabarber. Was heerlijk.’ Dat klonk zo verrukkelijk dat ik het ... lees verder...

3x Vaderdag kookboek
De vrouw des huizes met moederdag een staafmixer of strijkijzer cadeau geven, dat is anno 2023 echt not done. Maar je vader een kookboek geven voor vaderdag? Dat is een uitstekend idee! Alleen, wat voor kookboek? Ik maak de keuze met deze drie opties hopelijk wat gemakkelijker. Allemaal verkrijgbaar ... lees verder...

Rabarberframbozenjam
Hij blijft leuk, Rabarberbarbara (op z’n Duits Rhabarberbarbara) die een naar haarzelf genoemde Rhabarberbarbarabar begon om haar veelgeprezen rabarbertaart te verkopen, vooral aan een trio bebaarde barbaren, de Rhabarberbarbarabarbarbaren, die vervolgens met die baarden naar de bier- én ... lees verder...

Midprice: Frans kookboek
Allo, allo? Zijn hier nog mensen die houden van de Franse keuken, maar die nooit weten waar te beginnen? Dan heb ik goed nieuws, mijn kookboek De makkelijke Franse keuken ligt nu in de winkel in wat ze in mooi Frans een 'midprice-edition' noemen. In gewoon Nederlands: hetzelfde boek, maar dan voor ... lees verder...

Yoghurtcakejes
Ik bladerde door een vertaald Amerikaans bakboek met gekke hoeveelheden. 290 gram bloem, 230 ml room, 480 gram ricotta, 165 gram suiker, van die dingen. In kookboekenschrijfland is het regel om handzame hoeveelheden te verstrekken. In een bekertje slagroom zit 200 of 250 ml, een bakje ricotta gaat ... lees verder...
- « Ga naar Vorige pagina
- Pagina 1
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 21
- Pagina 22
- Pagina 23
- Pagina 24
- Pagina 25
- Interim pagina's zijn weggelaten …
- Pagina 564
- Ga naar Volgende pagina »