(4 personen)
Bereiden: 7 minuten
Wachttijd (marineren): 15 minuten of langer
Rood fruit met slagroom klinkt heel gewoontjes, maar door de manier van presenteren kun je er iets heel moois van maken. Je eet immers ook met je ogen?
Nodig:
1/2 doos aardbeien (250 g)
1 doosje frambozen (125 g)
1 doosje blauwe bessen (125 g)
1 sinaasappel
125 ml slagroom
1 el suiker
4 kletskoppen
- Snij de aardbeien doormidden, grote in vieren.
- Doe samen met de frambozen en blauwe bessen in een grote kom.
- Pers de sinaasappel uit en giet erbij.
- Schep voorzichtig om en laat even intrekken zodat het fruit zachter wordt.
- Schep het fruit in 4 whiskyglazen, bewaar een beetje voor de garnering.
- Klop de slagroom lobbig met de suiker. Schep erover.
- Garneer met wat fruit.
- Steek een kletskop er rechtop in.
Serveren:
Zet de glazen op 4 mooie schoteltjes en leg er een lepeltje bij.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!