(8/10 punten)
Bereiden: 10 minuten
In de oven: 45 minuten
Dit is een pudding die eruit ziet als een taart. De oorspronkelijke Franse versie is met kersen, maar met perziken krijg je ook een heerlijk resultaat. In de zomer natuurlijk met verse perziken, en anders met een blik. Supersnel en doodsimpel, zelfs met twee linkerhanden. Helemaal van tevoren te maken, dus de ideale afsluiting van een diner. Je wilt de clafoutis lauwwarm serveren maar de oven is al gebruik voor het hoofdgerecht? Zet ‘m onderin de oven, dat gaat prima samen!
Nodig:
3 à 4 verse peziken of 1 groot blik perziken op sap
50 g boter
75 g suiker
25 g bloem
4 eieren
2 dl melk
snufje zout
handje geschaafde amandelen
- Oven voorverwarmen op 175°C.
- Vet een ronde ovenschaal (Ø 28 cm) dik in met boter.
- Snij de perziken in partjes en verdeel ze in over de bodem.
- Smelt de boter.
- Voeg bloem, suiker, zout en melk toe en klop met de mixer.
- Voeg de eieren toe en blijf kloppen tot een glad, vrij dun beslag.
- Schenk dit over de perziken en bestrooi met wat geschaafde amandelen.
- Bak ± 45 minuten in de oven tot de bovenkant goudgeel en stevig is.
Serveren:
lauwwarm of koud met een mooi laagje poedersuiker erover.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!