(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de oven: 6 minuten
Chocoladefans opgelet! Makkelijk, supersnel klaar en toch zien ze er uit als haute cuisine. Je kunt deze taartjes helemaal van tevoren maken, want je warmt ze weer even op in de oven vlak voor je ze gaat serveren. Ze zijn vrij machtig, vandaar dat je maar kleine vormpjes hoeft te gebruiken.
Nodig:
125 g extra pure chocola
125 g boter
2 eieren
4 el suiker
1 el bloem
1 sinaasappel (alleen rasp)
crème fraîche of slagroom (voor erbij)
- Oven voorverwarmen op 220°C
- Breek de chocola in kleine stukjes en doe ze met de klont boter in een kom. Laat au bain marie smelten (in de magnetron of bovenop een pan met kokend water).
- Klop de eieren en suiker schuimig met de mixer in een andere kom.
- Meng dan de gesmolten chocolade/botersaus erdoor.
- Rasp wat sinaasappelschil boven de kom.
- Voeg de bloem toe door een zeef en schep alles om met een lepel (niet meer mixen).
- Vet 4 kleine vuurvaste vormpjes goed in met boter en bestuif met wat bloem.
- Vul de vormpjes met het chocolademengsel en zet ze ongeveer 6 minuten in de oven. Ze moeten van buiten stevig zijn, maar van binnen nog zacht.
- Haal ze uit de oven en laat ze rustig in de vormpjes afkoelen op het aanrecht. (Tot zover de voorbereiding.)
- Warm ze in 2 minuten weer op in de hete oven.
Serveren:
Haal ze voorzichtig uit de vormpjes en serveer op bordjes. Lekker met een schepje crème fraîche of geklopte slagroom erbij. Of doe eens bijzonder en maak crème anglaise, bijzonder fijne (koude) vanillesaus!
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!