(6 personen)
Bereiden: 10 minuten
In de vriezer: minimaal 3 uur
Advocaat is zo’n raar drankje dat exclusief voorbehouden lijkt aan lepelende oma’s op verjaardagen, maar het is heerlijk in toetjes. Rond Pasen zijn de flessen advocaat vaak ineens in de aanbieding. Probeer dan eens dit recept. In een handomdraai gemaakt en smeltend op de tong. Advocaat kun je trouwens ook zelf maken. Klik op de link voor het recept.
Nodig:
250 ml slagroom
50 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eierdooier
1 dl advocaat (=6 flinke el)
extra pure chocola (voor de garnering)
- Klop de slagroom samen met de vanillesuiker stijf.
- Klop in een andere kom de dooier met de gewone suiker en de advocaat tot een schuimig mengsel.
- Schep de slagroom erdoor heen (niet kloppen!)
- Doe in een vierkante (10 cm) plastic diepvriesdoos.
- Laat in de diepvries minimaal 3 uur opstijven.
Serveren:
Snij de parfait in plakken. Garneer met wat grofgeraspte pure chocola.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!