Eigenlijk had ik uit het gisteren besproken boek 365 natuurlijk het recept van 3 november moeten nemen, tot mijn oog op dat van 4 november viel: rosbief met rode biet. En dat klonk zo lekker, ik was meteen verkocht. Nou jij nog, want het is nog doodsimpel ook.
Nodig voor 6 personen:
Een rosbief van 1,2 kg
6 rauwe rode bieten
6 bosuien
1 bos platte peterselie
80 g boter
4 eetl zonnebloemolie
1 eetl venkelzaad
zout & peper
Schil de bieten en snij ze in parten. Snij de bosuien doormidden. Hak de peterselie grof. Braad de rosbief in een ovenschaal* rondom bruin in 40 g boter en 2 eetl olie. Braad hem in de tot 160°C verhitte oven 15 minuten zodat het vlees nog rood is. Bak de bietjes en bosui met venkelzaad zo’n 10 minuten in de overgebleven boter en 2 eetl olie. Neem het vlees uit de oven en laat het 5 minuten rusten. Meng het braadvet van het vlees door de bieten, voeg de peterselie toe en dien alles op.
* Nog een tip van Stéphane Reynaud: “Kan een ovenschaal direct op het vuur? Alleen als het een vuurvaste of metalen ovenschaal is”. Ik zeg: een braadslee is ideaal.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek 365 goede redenen om aan tafel te gaan
, lees hier mijn recensie.