Vanaf nu ligt-ie eindelijk echt overal in de winkel: mijn nieuwe, twintigste (20e!) kookboek Wereldgerechten zónder pakjes & zakjes.
Wereldgerechten, wie houdt er nou níet van? Heerlijk, zo’n avondje Spaans of Mexicaans. Of toch liever Thais of Grieks? Lekker weer eens wat anders dan aardappels-groente-vlees. Alleen heb je daar natuurlijk niet zo’n ongezond pakje of zakje voor nodig. Dat vind ik knutselvoer, omdat het vooral bestaat uit zout, suiker en bindmiddel.
115 echt nieuwe recepten
In dit boek laat ik je zien hoe je al die bekende internationale klassiekers gewoon zelf maakt. Van Amerikaanse jambalaya tot Spaanse paella, van Thaise kip siam tot Mexicaanse taco’s, van Zweedse balletjes tot Italiaanse lasagnette. 115 gerechten in totaal, uit alle windstreken. Maar Karin, hoor ik je al vragen, je hebt in vorige boeken toch al vaker wereldgerechten gehad? Jazeker, maar de recepten in dit boek zijn echt allemaal gloednieuw. Want van alle wereldgerechten die ik al eens eerder getackeld heb, heb ik nieuwe versies bedacht. Nu nóg lekkerder. Soms met een extra twist en soms heb ik er zelfs een compleet aangepaste vega-variant van gemaakt. Want een dagje zonder vlees, daar kunnen we altijd wel wat extra inspiratie voor gebruiken. Maar het zijn dus echt allemaal recepten die nog nooit eerder in boekvorm zijn verschenen.
Slim lijstje met specerijen
Natuurlijk heb ik ook voor dit boek weer allerlei pakjes verzameld en de ingrediëntenlijstjes voor je overgetypt. Zodat je kunt zien dat er geen fliebeltje groente in zo’n poedermix zit, ook al staat er op de voorkant doodleuk ‘Nu met extra veel groente!’ Ook zo gek: als je de kleine lettertjes leest valt op dat alles sprekend op elkaar lijkt, of het nu gaat om Italiaans, Indonesisch of Indiaas, steeds komen dezelfde smaakmakers terug. Dus met een slim gevuld keukenkastje kun je ook gewoon zelf de hele wereld aan. Uiteraard geef ik je in dit boek een beknopt lijstje van kruiden en specerijen die je altijd op voorraad moet hebben. En aan moeilijke ingrediënten doe ik ook al niet in mijn doe-het-zelfrecepten. Welnee, de meeste spullen koop je gewoon in de supermarkt, met heel af en toe een uitstapje naar de toko.
Snel terugverdiend
Nog een laatste argument om de pakjes en zakjes vanaf nu écht links te laten liggen: met poedermixen ben je duur uit. Als je weet dat zo’n pak al snel 5 euro kost, voor slechts één maaltijd voor 2-3 personen, terwijl je ook nog eens alle verse ingrediënten erbij moet kopen, dan heb je die 26,99 euro van dit kookboek met 115 recepten natuurlijk razendsnel terugverdiend.
Dit filmpje was dus het allereerste exemplaar, maar zoals gezegd: nu is-ie echt overal te koop. Kortom, ren naar de boekwinkel, of dat nu Libris, Bruna of bol.com is. Of bestel hier een door mij persoonlijk gesigneerd exemplaar via deze website.