(2 personen)
Bereiden: 15 minuten
Wachttijd (marineren): 30 minuten
Dit is een lekker en supersnel gerecht dat er mooi uitziet: een geurige zachtgele saus met kip en groene accenten. Een tikje zoet door de kokosmelk, fris door de limoen. Serveer de rijst in mooie torentjes en je hebt een fraai plaatje op je bord.
Nodig:
1 dubbele kipfilet (300 g)
1 klein blikje kokosmelk (150 ml)
1 groene peper
1 limoen
3 lenteuitjes of stoneleeks
handje verse koriander
1 el Thaise vissaus (nam pla of nuoc man)
2 kopjes rijst (basmati of pandan)
scheut (wok)olie
- Rasp de limoenschil met een fijne rasp en pers hem dan uit.
- Snij de kip in reepjes.
- Doe de kip samen met sap en rasp in een kom en laat een half uur marineren.
- Kook intussen de rijst gaar (8 minuten koken + 8 minuten nagaren).
- Verwijder de zaadjes van de peper en snij in dunne reepjes.
- Snij de lenteuitjes in ringetjes en hak de korianderblaadjes grof.
- Verhit wat (wok)olie in de wok en bak de kipreepjes al roerbakkend in 3 minuten goudbruin.
- Voeg de pepertjes toe en bak 1 minuut.
- Blus af met de vissaus en de kokosmelk.
- Voeg de lenteuitjes toe en laat alles nog even 1-2 minuten zachtjes pruttelen.
Serveren:
Maak 2 mooie torentjes van de rijst en serveer de saus er omheen. Garneer met de korianderblaadjes.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!