( 2 personen)
Bereiden: 15 minuten
Marinadetijd: 15 minuten (of langer)
Een makkelijk wokgerecht met biefreepjes die je eerst even laat marineren. De marinade en specerijen zorgen namelijk voor de lekkere zoet/pittige smaak, maar de hoeveelheden kun je rustig naar eigen wens aanpassen. Door de broccoliroosjes eerst even te koken in water blijven ze mooi groen en is het gerecht sneller klaar. Lekker met mooie dunne Chinese eiermie.
Nodig:
250 g biefreepjes (van bieflapje of biefstuk)
300 g broccoli
1 Spaanse peper
1 handje verse koriander
½ knoflookteen
150 g Chinese eiermie
scheut (wok)olie
Voor de marinade:
6 el ketjap manis
2 el gembersiroop
1 tl laos (=gemalen galangawortel)
1 tl ketoembar (=gemalen korianderzaadjes)
1 tl djinten (= gemalen komijn)
1 flinke tl sambal
½ knoflookteen
- Roer de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom.
- Schep de biefreepjes erdoor en laat een kwartiertje (of langer) staan.
- Breng twee pannen met water (en zout) aan de kook.
- Verdeel de broccoli in roosjes, snij het pepertje in reepjes en hak de koriander grof.
- Blancheer de broccoli 3 minuten in het kokende water, laat uitlekken in een zeef.
- Kook in de andere pan de eiermie gaar (± 4 minuten), laat uitlekken in een zeef.
- Verhit wat (wok)olie in een wok en bak de biefreepjes al omscheppend 1 minuut.
- Haal ze uit de wok en hou warm op een bord met aluminiumfolie erover.
- Doe opnieuw wat (wok)olie in de pan.
- Voeg de knoflook en rode peper toe, daarna de broccoli (1 minuut) en de uitgelekte mie (1 minuut).
- Meng tenslotte de biefreepjes erdoor.
Serveren:
Onmiddellijk serveren in 2 diepe borden met veel verse koriander erover gestrooid.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!