(2 personen)
Bereiden: 15 minuten
Een vreemde naam voor een gerecht, maar dit recept heeft ooit in een receptenwedstrijd de hoofdprijs gewonnen: een servies van, inderdaad, Wedgwood. Het is erg makkelijk, en je kunt er eindeloos mee variëren, al naar gelang de inhoud van je koelkast. De kerrie en de vieux geven er nét dat subtiele anders-dan-anders accent aan.
Nodig:
doosje champignons, in plakjes
100 g Danish Blue
1 flesje koffieroom
verse peterselie
scheutje vieux of cognac
1 tl kerriepoeder
zout & peper
klontje boter
200 g pasta naar keuze
- Breng een pan water aan de kook voor de pasta.
- Bak de champignons in een beetje boter.
- Voeg na 1 minuut de kerrie toe en bak even mee.
- Afblussen met een scheutje vieux of cognac.
- Doe de koffieroom erbij en verbrokkel de kaas erboven.
- Laat op zacht vuur rustig indikken (deksel op de pan)
- Kook intussen de pasta gaar.
- Voeg op het laatst zout en peper toe aan de saus, plus de fijngehakte peterselie.
Serveren: serveer pasta en saus in diepe borden.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!