(voorgerecht 6-8 personen/hoofdgerecht: 4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 15 minuten
In de oven: 30 minuten
Deze sappige taart zit bomvol tomaten die geparkeerd liggen op een smeuïge laag van kaas en ei. De geurige tijm maakt het helemaal af. Lekker als voorgerecht voor 6-8 personen of als hoofdgerecht voor 4 met een groene salade erbij.
Nodig:
5 à 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
150 g boursin (of paturain)
4 eieren
350 g kerstomaatjes (1,5 bakje) of tasty toms
handvol verse tijm
versgemalen peper en zout
wat boter en bloem (invetten van de vorm)
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht om te ontdooien.
- Vet een taartvorm met een lage rand (ø 22-24 cm) met een kwastje in met boter en bepoeder met wat bloem.
- Ris de tijmblaadjes los van de takjes, maar bewaar een paar kleine takjes voor de garnering.
- Plak het bladerdeeg aan elkaar en bekleed er de vorm mee, inclusief een opstaande rand.
- Prak de boursin met de eieren los in een grote kom. Voeg zout en royaal peper toe en de helft van de tijmblaadjes. Klop met een garde tot het een egaal vloeibaar mengsel is.
- Giet dit in de vorm.
- Snij de tomaatjes doormidden en knijp ze met je duim uit boven een kom zodat het meeste van de natte zaadjes eruit loopt.
- Verdeel de tomaatjes dicht tegen elkaar in cirkels over de boursinlaag, met de snijkant naar boven.
- Bestrooi royaal met versgemalen peper en de rest van de tijm (baadjes en takjes).
- Bak de taart ± een half uur in de oven tot het deeg goudbruin en de vulling stevig is.
Serveren: Wip de taart uit de vorm en serveer warm, lauwwarm of koud.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!