(2 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
Er is niets heerlijkers dan zelfgemaakte ravioli en tortellini. Maar veel mensen schrikken er nu eenmaal voor terug. Daarom hier een truc-recept: kant-en-klaar gekochte ravioli uit het koelvak van de supermarkt, maar wel met een zelfgemaakte saus. Salie is een geurig kruid dat je makkelijk zelf kunt kweken op je balkon of in de tuin. Voor je het weet heb je enorme bossen van die prachtig fluwelige grijsgroene blaadjes.
Nodig:
200 g koelverse ravioli met ricottavulling
50 g roomboter
een handvol verse salieblaadjes
½ citroen
stukje parmezaanse kaas
zout & peper
- Breng een pan water (met zout) aan de kook voor de pasta.
- Kook de pasta in circa 4 minuten (kijk op de verpakking).
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur (niet bruin laten worden!).
- Doe de salieblaadjes erbij en laat in een paar minuten knapperig bakken.
Serveren:
- Giet de pasta af en verdeel over 2 diepe borden.
- Schenk de boter met de salieblaadjes eroverheen.
- Knijp wat citroensap erboven uit.
- Bestrooi met wat zout en peper uit de molen
- Maak het tenslotte af met wat mooie krullen van kaas.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!