(4 personen)
Bereiden: 30 minuten
Pasta met daarbovenop een laag aubergines met gehakt, afgedekt door een gegratineerde kaassaus: een zonnige kruisbestuiving tussen Hollandse macaroni en Griekse moussaka. Makkelijk om te maken en ook kinderen zijn er dol op.
Nodig:
400 g macaroni
500 g rundergehakt
2 aubergines
1 grote ui
2 knoflooktenen
blikje dubbelgeconcentreerde tomatenpuree
bosje platte peterselie
scheutje olijfolie
zout & peper
Kaassaus:
50 g boter
50 g bloem
5 dl melk
50 g geraspte oude kaas
nootmuskaat
- Verhit de ovengrill voor op 250°C
- Kaassaus: Laat de boter smelten in een pan. Gooi de bloem erbij en klop met een garde tot een dik papje. Laat dit al roerend op vrij laag vuur een paar minuten garen. Giet de koude melk erbij en klop met de garde zodat er geen klontjes ontstaan. Laat de saus op laag vuur in 10-15 minuten gaar worden, af en toe roeren. Doe de geraspte kaas erbij en breng op smaak met zout, peper en versgeraspte nootmuskaat.
- Vulling: Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een grote braadpan.
- Doe het gehakt erbij en bak rul. Doe de gehakte knoflook erbij.
- Snij de aubergines in blokjes en doe erbij.
- Schep de tomatenpuree erdoor plus zout en peper.
- Laat met deksel op de pan 10-15 minuten sudderen.
- Hak de peterselie grof en meng op het laatst erdoor.
- Kook intussen de macaroni 2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.
- Giet de macaroni af en doe onderin een grote ingevette ovenschaal.
- Schep het gehakt/auberginemengsel erover.
- Bedek alles met de kaassaus.
- Zet de schaal 4-5 minuten onder de grill.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!