Mijn stelling is altijd: met kerst moet je iets maken waar je goed in bent en wat iedereen lekker vindt. Als je érgens geen zin in hebt met kerst, dan is het in gedoe en in dingen die mislukken. Maar dé truc om een kerstdiner sowieso onvergetelijk te maken is zorgen voor een goed toetje. Pardon, dessert. Liefst iets om mee uit te pakken, iets groots en meeslepends. Dan kan je avond niet meer stuk. Uiteraard heb ik een paar toepasselijke recepten online voor je paraat.
Viennetta:
Jazeker, de klassieker uit de diepvries, maar dan homemade
Baked Alaska:
Een hit sinds de jaren ’70. Met het lekkerste kant-en-klare ijs dat je kunt vinden.
Cranberry-cheesecake:
Niet zomerse aardbeien en frambozen (grmpf), maar cranberries zijn natuurlijk hét kerstfruit bij uitstek. Bijvoorbeeld bovenop deze romige cheesecake.
Amandeltaart met cranberries:
Nog een keer cranberries, maar dan heel anders, in een lekker notige stapeltaart. Is het geen plaatje?
Italiaanse trifle:
Een verrassend Italiaans-Engels mixrecept voor in je mooiste glazen schaal.
Of zoek je het liever in klein maar fijn, maar wél makkelijk? Dan zijn deze kleine eenpersoonstoetjes echt iets om je op uit te leven. Doodsimpel om te maken en toch geheid succesvol.
Stapeltaartjes met stoofpeer:
Fris en fruitig, en stoofpeertjes heb je als het goed is dezer dagen sowieso paraat, toch? (En anders koop je ze kant-en-klaar bij de groenteboer of bij de supermarkt.)
Mini-pavlovaatjes met kiwi:
Weer eens wat anders dan één grote pavlova (en ja, het mag ook met kant-en-klare meringues van de banketbakker). Met pistaches erdoor voor extra feestelijkheid.