Ik moest enorm lachen om een paginagrote advertentie over gourmetten: een joekel van een mossel én twee groene asperges én een mini-blindevink én twee olijvenrondjes én drie spiegeleitjes (kwarteleitjes, maar toch), en dat allemaal in één gourmetpannetje. Hoe krijg je het voor elkaar?
Zelf ben ik eerlijk gezegd geen groot fan van gefrut in minipannetjes, ik sta liever achter een gewoon fornuis, of nog beter: ik zet iets in de oven en ga vervolgens zelf intussen lekker op de bank een boek zitten lezen. Nooit moeilijk doen als het makkelijk kan. Maar voor de krant stortte ik mij ooit op speciaal verzoek op een compleet kerstgourmetmenu, inclusief allerhande tips en natuurlijk kliekjesverwerking, en daar had ik onverwacht toch erg veel lol in.
Ben je er al uit, met het kerstmenu? Of wordt het toch weer gewoon gourmetten, zoals elk jaar? Doe hier dan je voordeel mee. Voor als je eens wat anders wilt dan zo’n standaard pakket van de supermarkt, vind je hieronder allerlei recepten en nog veel meer. In porties, om het behapbaar te houden:
• gourmetten, wat is dat eigenlijk?
• vegetarische gourmetrecepten
• gourmetrecepten met vlees en vis
• lekkere dingen om altijd op tafel te hebben
• gourmetsauzen
• recepten voor gourmetkliekjes (want ja, die heb je ook altijd!)
Plus ook nog:
• het ideale gourmetstel
• anti-stanktips
• en voor de zekerheid ook wat anti-kerst-stress-tips erbij.