Maandenlang werd er naar uitgekeken, vanmiddag was het eindelijk zover: de Nederlandse foodbloggers kwamen bij elkaar. Uit alle hoeken en gaten van het vaderland waren ze naar Utrecht afgereisd. Alle foodbloggers van Nederland? Nee, da’s helaas niet gelukt. Wetten en praktische bezwaren, wie kent ze niet. Maar de ‘harde kern’, de ‘F-side’ was er wel. Over Stromboli, drijfveren, eendepoten, passie en wijn. Veel wijn.
Wie waren er allemaal nog meer? Mariëlla Beukers van Wijnkronieken, Ronald de Nijs van Zestz, het Meisje van de Slijterij alias Petra de Boevere van Proost.Blogo (de nieuwe naam van Wijn.Blogo), Ed Starren van de Wijnerij, Aldo Wink van Dining&Wining, en last but not least Ailko Faber en gastheer Dick Veerman, allebei van Foodlog.
Hoe kunnen foodbloggers elkaar beter treffen dan tijdens het eten? Cecile, de vrouw van Dick had gezorgd voor een heerlijke lunch die volmaakt voldeed aan het fijne ‘un dimanche à la campagne’-gevoel. Eigenlijk zaten er meer winebloggers dan foodbloggers aan tafel, dus het ging veel over het edele druivennat, waarvan er ook meerdere flessen rondgegaan zijn. Vraag me niet naar soorten, namen en jaartallen, daarvoor moet je bij de wijnverslagen zijn.
Ik had mijn handen en mond vol met het goddelijke lekkere, warme Stromboli-brood (losgepeuterd recept volgt morgen!), de salade met tomaatjes en gésiers (kom daar eens om in Nederland!) en tenslotte knapperige geconfijte eendepoten (Vive la France!). Heerlijk, heerlijk.
En waar ging het zoal over? Over hoe en waarom we allemaal aan het bloggen geslagen zijn. Over onze achtergronden en onze drijfveren. Er bleken veel overeenkomsten (tomeloze passie, veel tijd insteken, nog geen duizelingwekkende bezoekersaantallen maar wel zeer geïnteresseerde lezers), maar uiteraard ook veel verschillen in aanpak en uitwerking.
Ik vond het in ieder geval erg leuk om kennis te maken met bloggers die met net zoveel enthousiasme over de lekkere zaken des levens schrijven als ikzelf. Een aantal had ik al ontmoet, gesproken danwel over geschreven, anderen kende ik alleen van naam. Kortom, een zeer geanimeerde kennismaking die smaakt naar meer!
Meer lezen? Kijk bij ook eens bij Marketingfacts, Proost.blogo (ook met video-verslag!), Zestz, Foodlog en/of Wijnkronieken.