In het kookboek Madeleines van gisteren staan 17 hartige recepten en 15 zoete. Dat lijkt me niet helemaal eerlijk verdeeld, maar goed, ik ben dan ook groot voorstander van zoete madeleines. De keuze viel op het recept van Madeleines met pepermunt en chocola. Waar denk je dan meteen aan? Juist, aan after eights. Die flinterdunne vierkante chocolaatjes gevuld met pepermuntsmurrie in een zwart papieren zakje. Verslavend wegpeuzelend, totdat de misselijkheid onherroeppelijk toeslaat…
Er gaan 10 after eights in 28 minimadeleines, dus er zit niets anders op: de rest van het doosje moet je maar gewoon opeten. Verder gaan er ook nog 2 takjes verse munt door het deeg, dus dan hou je een hele bos over om lekker thee van te zetten. Ben je meteen helemaal onder de pannen terwijl die minimadeleines in de oven staan. Hier vind je het recept van de Madeleines met pepermunt en chocolade.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek Madeleines (Sandra Mahut, uitgeverij Becht), lees hier mijn recensie.