De gourmethaters moeten nog even geduld hebben, deze kerstgourmetserie is nog niet ten einde. Voor wie de recepten van de afgelopen dagen ondanks al mijn dappere pogingen om het makkelijk te maken tóch nog te veel gedoe vond, kan ik zeggen: dan doe je het gewoon op je eigen manier.
Maar deze universeel geldende tips wil ik je niet onthouden. Wat zijn nu de dingen die je maar het beste altijd paraat kan hebben op tafel?
• Stukjes paprika, plakjes courgette, plakjes champignons, halve kerstomaatjes, ringetjes lente-ui, gesnipperde sjalot, geraspte kaas, gehakte peterselie/koriander, spekjes
• Lekker brood
• Kwarteleitjes om te bakken (is wat eleganter dan gewone grote eieren)
• Pannenkoekbeslag in een knijpfles (dat kun je natuurlijk ook gewoon zelf maken en dan in een willekeurige fles doen, maar dat had je vast al begrepen)
• Diverse salades, zoals bijvoorbeeld een Wortelsalade met cashewnoten, een Bonensalade met rucola en wortel, een Groene gemengde salade met kappertjes en mosterd, een Fetasalade met munt, sinaasappel en pistache of een Couscoussalade met heel veel verse tuinkruiden en tomaat (nee, geen volledige recepten, maar daar kom je wel uit, toch?)
Nog niet op het lijstje, maar daar gaan we het morgen uitgebreid over hebben: sausjes. Zelfgemaakte, uiteraard.
Eerder in deze serie:
• Gourmetten met kerst
• Gourmetten, wat is dat eigenlijk?
• Mediterraan gourmetten: vegetarische recepten
• Mediterraan gourmetten: vlees/visrecepten