Het is bijna Pasen, dus we zitten nog even in de eieren. Als we het salmonellarisico even loslaten, wat doe je met overgebleven eiwitten of eigelen? Invriezen!
Met eiwit is dat makkelijk: gewoon in een plastic zakje, of in een ijsblokjesvorm. 1 eiwit per vakje, en zodra ze bevroren zijn, kun je ze overdoen in een plastic doos of zakje. Met eigelen is het iets lastiger. Die worden gummi-achtig als je ze invriest en dan kun je er in ontdooide toestand eigenlijk niets meer mee doen. Wat schijnt te helpen is als je per eigeel een snufje suiker of zout toevoegt. Of je suiker of zout gebruikt, bepaalt overigens weer wat je er later mee gaat doen: iets zoets of iets hartigs, dus schrijf op de verpakking vooral erbij wat je eraan hebt toegevoegd. Ook voor eigelen geldt: in een zakje of eerst in een ijsblokjesvorm.
Voor allebei geldt: rustig laten ontdooien (bijvoorbeeld een nachtje in de koelkast), en daarna meteen gebruiken.