De titel van mijn nieuwe boek Koken met Karin: Zónder pakjes & zakjes dekt als het goed is precies de lading. Koken zonder dat er pakjes of zakjes aan te pas komen. Uitgaande van de meest populaire kant-en-klaargerechten uit de Nederlandse supermarkten wil ik laten zien hoe je die net zo makkelijk, maar veel lekkerder en gezonder zelf kunt maken. Daarvoor moet ik op veldwerk naar de supermarkt. Urenlang liep ik door de gangpaden, gewapend met mijn digitale camera. Van allerlei producten fotografeerde ik de voorkant (om die vervolgens te kunnen natekenen), maar vooral ook de achterkant, met de ingrediëntenlijsten inclusief alle E-nummers, geur-, kleur- en smaakstoffen.
Bedrijfsspionage
Gek genoeg werd ik geen enkele supermarkt uitgegooid wegens verdenking van bedrijfsspionage. Winkelend publiek negeerde mij volledig, net als vakkenvullend personeel. Slechts één keer kwam er een personeelscheffin naar me toe die vroeg wat ik aan het doen was. De ingrediëntenlijst fotograferen, sprak ik geheel naar waarheid. ´Oh, het is voor uzelf? Dan is het goed.´ En weg was ze weer.
Hoe gaat het verder? Dat lees je binnenkort in aflevering 6: de recepten.
Lees hier de eerdere afleveringen van dit antipakjeskookboekfeuilleton: 1 (hoe het begon), 2 (de cover), 3 (op de foto), 4 (het proefhoofdstuk).