(12 stuks)
Bereiden: 10 minuten
In de oven: 10-15 minuten
Heb je geen koekjes in huis en staat er zo meteen bezoek op de stoep? Deze cakejes heb je in een handomdraai (10 minuten dus) gemaakt en zijn goddelijk lekker. En je hele huis ruikt heerlijk naar huisvlijt! Vergeet die spreekwoordelijke appeltaart, dit is echt dé geur om je huis bij te verkopen.
Nodig:
100 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
100 g boter
100 g suiker
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 citroen of sinaasappel (alleen rasp)
snufje zout
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Smelt de boter.
- Mix de gesmolten boter met de suiker en de vanillesuiker in een kom.
- Rasp de schil van de citroen erboven.
- Voeg de eieren toe en klop opnieuw even kort met de mixer tot het een geheel is.
- Voeg dan door een zeef het meel en zout toe. Niet meer mixen, maar met een grote lepel even omscheppen.
- Neem een bakplaat voor cakejes (invetten met boter en bestrooien met bloem) of papieren cakevormpjes.
- Vul met het beslag.
- Laat in de oven in 10-15 minuten mooi rijzen en goudgeel kleuren.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!