(12 stuks)
Bereiden: 15 minuten In de oven: 12 minuten
Donkerbruine cakejes met een zachte verrassing van binnen, maar ook knapperige nootjes. Kinderlijk eenvoudig om te maken. Een extra nootje bovenop is ook lekker.
Nodig:
100 g zelfrijzend bakmeel
100 g boter
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
30 g cacaopoeder
1 friszure appel (elstar)
50 g pecannoten
snufje zout
- Oven voorverwarmen op 200°C.
- Smelt de boter.
- Mix de gesmolten boter met de suiker en de vanillesuiker in een kom.
- Voeg de eieren toe en klop opnieuw even kort met de mixer tot het een geheel is.
- Voeg dan door een zeef meel, cacaopoeder en zout toe. Niet meer mixen, maar met een grote lepel even omscheppen.
- Breek de pecannoten in stukken en doe bij het deeg.
- Schil de appel, snij in kleine stukjes en schep samen met de noten door het deeg.
- Vul 12 papieren cakevormpjes met het beslag.
- Laat in de oven in circa 12 minuten mooi rijzen en gaar worden.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!