(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 10 minuten
In de oven: 15-20 minuten
Lekker krokante tomatentaartjes als een mooi licht begin van een zomerse maaltijd. Snel gemaakt met dingen die je altijd wel in huis hebt: bladerdeeg, een restje kaas, mosterd.
Nodig:
4 plakjes bladerdeeg
3 grote rijpe vleestomaten
2 el grove mosterd
100 g pittig belegen kaas, geraspt
paar takjes verse tijm
zout & peper
- Oven voorverwarmen op 200°C
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht.
- Rol de plakjes wat dunner uit en snij tot rondjes.
- Leg de deegrondjes op de bakplaat en prik een paar keer in met een vork.
- Bestrijk elk rondje met een dun laagje mosterd
- Strooi er een laagje geraspte kaas over.
- Snijd de vleestomaten in dunne plakjes en leg ze mooi dakpansgewijs erbovenop.
- Bestrooi met zout, peper uit de molen en wat verse tijmblaadjes.
- In de oven in ongeveer 15-20 minuten gaar en krokant bakken.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!