(4 personen)
Bereiden: 20 minuten
Witte kool een saaie wintergroente? Niet op deze manier! Zachtgewokte reepjes in een heerlijk geurige saus met echte pinda’s. Snel gemaakt in de keukenmachine of blender.
Nodig:
½ witte kool
1 knoflookteen
1 el kurkuma/koenjit
Saus:
50 g ongezouten pinda’s
1 spaanse peper
1 sjalotje
1 knoflookteen
1 tl trassie
1 dl kokosmelk
1 limoen
1 el suiker
zout
Saus:
- Maal de pinda’s, spaanse peper, sjalotje, knoflookteen en trassie fijn in de keukenmachine.
- Verhit wat olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak deze pasta in een paar minuten al omscheppend gaar.
- Pers de limoen uit en voeg sap en kokosmelk toe aan de pan, samen met wat suiker en een snufje zout.
- Laat 2 minuten pruttelen.
Kool:
- Snij de kool in dunne reepjes.
- Hak de knoflookteen fijn.
- Verhit wat olie in de wok en roerbak de knoflook en witte kool al omscheppend gaar in een paar minuten.
- Voeg tijdens het bakken de kurkuma toe voor een lichtgele kleur.
- Voeg helemaal op het laatst de pinda-kokossaus toe en laat meewarmen.
Witte kool over? Maak eens loempiaatjes !
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!