(4 personen) / Vegetarisch
Dit is een heerlijk zomerse salade. Dubbelgedopte tuinboontjes is even wat werk, maar ach wat een feest op het bord en in je mond! Gebruik wel gerimpelde zwarte olijven met pit (van de Turkse winkel of de markt), en niet die smakeloze dingen op water uit de supermarkt.
Nodig:
Ruim 1 kg verse tuinbonen (of 450 g diepvries)
1 à 2 venkelknol
handje basilicum
handje munt
handje gerimpelde zwarte olijven
Dressing:
Sap van 1/2 limoen
2 el komijnzaadjes
1 el gembersiroop
1 dl olijfolie
zout & peper
Salade:
- Dop de tuinbonen uit hun schil en kook ze in water en zout gaar en zacht in 8 à 10 minuten.
- Giet af en laat even afkoelen.
- Snij intussen de venkel in zo dun mogelijke plakjes.
- Scheur de basilicum en munt in stukken.
- Dop de tuinbonen nog een keer (‘dubbeldoppen’): verwijder de grijze vliesjes.
- Doe alle ingrediënten in een lage schaal.
- Strooi de olijven erover en giet de dressing erover heen.
- Laat even staan om de smaken in te laten trekken.
Dressing:
- Rooster de komijnzaadjes even in een droge koekenpan.
- Doe ze samen met de andere ingrediënten in een jampotje en schud goed.
Serveren:
Lekker met supersnel geroosterd komijnbrood (zie de printversie van dit recept)
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!