(4 personen)
Bereiden: 8 minuten
Voor wie spinazie vooral kent in de diepvriesvariant moet dit eens proberen, er gaat een wereld voor je open. Verse spinazie, vooral de grofbladerige wilde variant is zoveel lekkerder! En nog snel klaar ook. Wel even goed wassen, maar hoe moeilijk is dat nu helemaal? Omdat het erg slinkt heb je veel nodig, en dan komt een wok goed van pas.
Nodig:
750 g wilde spinazie
1 knoflookteen
klein handje pijnboompitten
zout & peper uit de molen
½ citroen
olijfolie
- Verwijder steeltjes en harde nerven van de spinaziebladeren.
- Snij of scheur hele grote bladeren in stukken.
- Was ze grondig in ruim water en maak goed droog (tip: slacentrifuge!).
- Hak de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in de wok en bak de pijnboompitten op niet te hoog vuur lichtbruin.
- Voeg halverwege de knoflook toe en fruit zachtjes mee.
- Voeg in porties de spinazie toe en blijf omscheppen tot de spinazie slinkt.
- Voeg tussentijds royaal (versgemalen) zout en peper toe.
Serveren:
Doe de spinazie in een schaal en besprenkel met een kneepje citroensap.
Ook lauw geserveerd (op z’n Italiaans) erg lekker.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!