Nounou, poepoeh, ik ben even aan het bijkomen van een intensief promotieweekend voor mijn kinderkookboek Lekker Opscheppen. Zaterdag was er een feestje in de kinderboekenwinkel Helden & Boeven waar ik samen met 25 (gloeps!) kinderen heb gekookt uit het boek, zondag gaf ik een kookdemonstratie op boekenbeurs Manuscripta. En hoe gaat dat in z’n werk? Met veel, heel veel lekkere hapjes…
Alle kinderen die hadden geholpen met recepten testen voor het boek waren uitgenodigd voor een speciaal kinderfeestje. Hier zie je de helft, nog heel rustig luisterend naar de uitleg. De ouders waren de deur uitgestuurd, die wilden we er echt niet bijhebben. En dan nu aan de slag! In wortelkokossoep voor een weeshuis gaan héél veel worteltjes…
Sushi’s maken was duidelijk een damesaangelegenheid.
De kleintjes stortten zich vol overgave op het maken van verse pesto.
Na een uur was alles klaar en brak zowaar buiten de zon door. Hoog tijd om de tafel te dekken. Wat hadden we allemaal? Wortelkokossoep, sushi, toastjes met pesto, couscoussalade met tzatziki, wortelcakejes met glazuur, gemarineerde kipkluifjes en chocolade-crispies. En natuurlijk hectoliters limonade en wijn voor de oudere jongeren.
Intussen kwamen de ouders ook weer terug, maar ook toevallige passanten waren van harte welkom. Het werd een reuze gezellige boel en alle lekkernijen gingen uiteindelijk schoon op. Oja, en het boek ging als warme broodjes over de toonbank. En ik hoorde intussen al per mail dat de zesjarige Lotte met het boek onder haar kussen is gaan slapen. Heerlijk toch?
Manuscripta
Zondag was de boekenbeurs Manuscripta aan de beurt. Samen met mijn buurmeisje Sammie heb ik voor een volle zaal laten zien hoe je de Spaanse visgebakjes uit het boek Lekker Opscheppen maakt. Omdat de tijd beperkt was, had ik echter de hele ochtend thuis al stiekem staan bakken, zodat er volop uitgedeeld kon worden. Mooiste compliment na afloop bij het vragenrondje was een jongetje die meteen z’n vinger opstak: “Mag ik er nog eentje?”