(4 personen)
Bereiden: 5 minuten
In de oven: 35 minuten
Dit cake-achtige broodje is supersnel klaar. Niet uitgebreid kneden, niet uren rijzen op een warme plek. Het is gewoon een kwestie van even alle ingrediënten door elkaar roeren en vervolgens kan het de oven in. Dampend warm het lekkerst! Bijvoorbeeld bij een maaltijdsalade, of met een dipschaaltje olijfolie erbij.
Nodig:
1 kopje bloem (100 g)
1 kopje polenta (maïsgriesmeel) (150 g)
1 el bakpoeder
2 eieren
1 kopje melk (2 dl)
flinke scheut olijfolie (1/4 kopje)
1 volle tl zout
klontje boter (om in te vetten)
- Oven voorverwarmen op 200°C
- Meng bloem, polenta, bakpoeder en zout door elkaar.
- Giet de eieren, melk en olijfolie erbij.
- Klop alles kort door elkaar.
- Vet een cakeblik in met wat boter en bepoeder licht met wat bloem.
- Giet het mengsel erin en zet in de oven.
- Na 35-40 minuten is het brood goudbruin en gaar.
Serveren:
Snij het brood (dat niet heel hoog wordt) in handzame smalle sneetjes.
Ideale begeleider van salade, bijvoorbeeld deze andijviesalade met linzen.
Ook lekker met een schaaltje olijfolie om in te dippen, of wat roomboter.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips (bijvoorbeeld de variant met gedroogde tomaten)!