Nou ja zeg, wat een snoezige dingetjes! En het is gewoon groente! Flower sprouts zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool, wat neerkomt op gezellig rommelige frutselspruitjes, meer paars dan groen.
Je gooit ze in een pan water en ze zijn in twee minuten klaar. Niks geen schoonmaken, gewoon, hup, in z’n geheel. Lekker crispy, maar wel gaar. En ze liggen gewoon bij de Albert Heijn, in een zak.
Ik zeg: vraag niet hoe het kan, maar profiteer d’r van.
En wat doe je er dan mee?
Ik gooide ze bijvoorbeeld door de spaghetti carbonara. Gewoon 2 minuten voordat de pasta klaar is die flower sprouts in het water erbij gooien, saus erdoor en klaar:
Idem dito voor de vega pasta met pesto. Uiteraard zelfgemaakte pesto, maar dat lijkt me duidelijk:
Ze bleken ook heel gezellig te combineren met een linzensalade met wat geroosterde wintergroenten uit de oven en een simpele vinaigrette van olijfolie, azijn, Dijon-mosterd, zout en peper. Wat blokjes feta erover. En die flower sprouts dus alleen even twee minuutjes blancheren in kokend water:
En nu jij! Wat maak jij met flower sprouts?