Het produceren van een kookboek kent diverse fases. Een kinderkookboek net zo goed. Ik weet er alles van, want ik zit middenin het koken, proeven en schrijven van mijn nieuwe kinderkookboek Lekker Opscheppen. Terwijl menigeen zich zuchtend door de regen naar kantoor sleept, sta ik fluitend in de keuken te goochelen met pompoenen en paprika’s. Overal staan handige attributen als een weegschaal (kinderen kunnen zo weinig met ‘een handje’), kookwekker (hoe lang doe ik er over, en dat dan veiligheidshalve maal twee?) en legio papieren velletjes voor de broodnodige aantekeningen, correcties en geniale invallen.
Geinig maar oneetbaar
‘Gaat er bij jou nou nooit iets mis?’ is een vraag die mij regelmatig gesteld wordt. Jazeker, er gaat hier van alles mis, u moest eens weten. Maar zelfs mislukkingen stemmen vaak tot vreugde. Ik kan er althans meestal wel om lachen. Zo waren de raviolispiesjes zo’n ontzettend leuk idee. Alleen de uitvoering bleek onoverkomelijke problemen op te leveren. Ze zagen er ronduit geinig uit, ook dat nog, maar lekker? Nee, dat zou ik niet durven zeggen.
Apetrots
Vriendin J te A die kwam proefeten schoof ze van links naar rechts over het bord en zei er troostend bij: ‘Ach, als mijn zoon dit gemaakt zou hebben, zou ik het apetrots tot de laatste kruimel opeten’, maar dat mocht de boel niet meer redden. Dit lijkt me geen recept voor in mijn kookboek. Geen nood, morgen gewoon weer verder experimenteren. Dat boek komt heus wel vol. Ga door naar
aflevering 4.
Lees hier de eerder verschenen aflevering 1 en aflevering 2 van de kinderkookboekenserie.