Het ziet er niet uit, Arnold’s, ik waarschuw maar vast. Het eten niet en het interieur niet en het exterieur niet. Behalve muziek staat Nashville ook bekend om z’n ‘meat-and-threes’, oftewel restaurants gespecialiseerd in vlees met drie groentes. Al moet je dat ruim zien, macaroni met kaas telt ook als groente. Net als de alomtegenwoordige grits, papachtige grutten. En ja, dat is net zo vies als het klinkt. ‘An acquired taste’, zullen we maar zeggen.
Een authentiekere ‘meat-and-three’ dan Arnold’s zul je niet snel tegen komen. Het lijkt op een kantine en je moet er net als op kantoor gewoon in de rij staan met een dienbladje, maar dat doen de bezoekers zonder morren. Sterker nog, het is eigenlijk wel gezellig in de rij. ‘What you want honey?’ roept de kok van achter de dampende pannen. Eerst betalen, vergeet de tip niet, en dan aan een formicatafeltje alles oppeuzelen terwijl de rijen gestaag doorgaan. Oh, en vergeet vooral ook de pecan pie en perziktaart niet. Ik vond het een erg leuke, plezierige aggenebbisj lunchtent, juist wel een verademing na al die keurig georganiseerde horeca-etablissementen.
En na het eten ga je natuurlijk gewoon naar Broadway Street, waar de bars als pijpelaatjes strak naast elkaar zitten, ingeklemd tussen souvenirshops, platenzaken en winkels vol laarzen, stetsons en cowgirl-jurkjes. En uit elke bar klinkt de hele dag door live muziek. Buiten is het gloeiend heet, maar binnen is het aangenaam koel en stroomt het bier rijkelijk, zodat de middag ongemerkt over gaat in de avond.
Ik geloof niet dat Arnold’s een website heeft, maar het zit aan 605 Eight Avenue South.