En dan begint het echte werk: de fotografie voor mijn kookboek. Fotografe Sascha Schalkwijk belt aan met zeventien tassen vol lampen, schermen, tafeltje, laptop, camera en voor de zekerheid ook nog maar wat servies. Anaïsa, lieftallige uitgeefster 1, meldt zich voor hand- en spandiensten en heeft voor de volledigheid ook nog maar wat servies meegenomen. Altijd handig. Chef Edgar Buhrs komt me bijstaan met koken en komt met kratten vol messensets, handige spuitflesjes, El Bulli textura’s (‘Je weet maar nooit’) en zijn mooiste servies (‘idem’).
Had ik al gezegd dat we 54 gerechten moesten maken in twee dagen? En dat terwijl bij een ‘normale’ foodproductie voor bijvoorbeeld een tijdschrift een aantal van 6 (zes) geldt als maximum haalbaar per dag… ‘Nou, nou,’ zeggen lieftallige uitgeefster 1 en 2 monter in koor, ‘zo doen we dat altijd. En het lukt altijd, hoor!’
Lees morgen verder.