‘Jouw paaseichocotaart staat in Allerhande!’ kreeg ik van meerdere kanten te horen. Nee hoor, dat is weliswaar een chocoladetaart voor Pasen, maar niet de mijne. Die van mij is mooier – ahum, al zeg ik het zelf – en heeft bovendien een extra, zeer cruciaal element een onvergetelijke romige laag tussen taart en paaseitjes in, gemaakt van slagroom en advocaat. Jazeker, advocaat. Dat spul dat oma op feestedagen lepelde uit een glaasje maar wat verder eigenlijk nergens toe dient, laten we eerlijk wezen. In mijn taart komt het goudgele spul daarentegen helemaal tot zijn recht.
Kijk, dit is de mijne. Zoek de verschilllen:
Deze vrolijke paastaart met advocaatroom stamt uit mijn boek Alles uit de Kast. Helaas uitverkocht en wegens andere dringende boekprojecten (zoals een Antipakjeskookboek deel 2) is de geheel herziene herdruk toch weer even tijdelijk naar de koelkast verhuisd, maar ik wil je deze speciale paastaart niet onthouden, dus ik heb het recept tijdelijk online gezet.
Het is een soufflé-achtige taart die eerst mooi rijst en vervolgens weer instort – maar dat maakt helemaall niet uit, want die kuil hebben we nodig voor genoemde advocaatroom. En om het helemaal paas-achtig te maken bestrooien we de taart rijkelijk met paaseitjes, want daar kom je dezer dagen in om, toch? Alleen niet vergeten om de papiertjes er eerst af te peuteren…
Maak er lekkere paasdagen van!