Vegetariërs onder ons moeten ‘m kennen, de website Vegatopia.com. Sinds 1995 in de lucht, prehistorische tijden, toen er op het vaderlandse net nog ‘he-le-maal niks’ te vinden was over vegetarisch koken. Naast een forum en restaurantgids is er uiteraard ook veel aandacht voor het actieve thuiskoken, en dat doen ze sinds anderhalf jaar onder de noemer van ‘online kookmagazine Koken & Zo‘. De redactie daarvan wilde volgaarne meedoen aan deze foodbloggersmarathon met hun favoriet: falafel. Inclusief saustips, saladetips én invriestips!
Falafel
‘De Koken & Zo redactieleden maken graag zelf falafel. Dat is natuurlijk erg lekker om te halen, maar het kan ook echt feestelijk zijn om zelf een saladebar samen te stellen bij je zelfgemaakte falafel, zeker als je eetgasten krijgt. We raden aan om veel te maken, zodat je de balletjes kunt invriezen en je de keren erna dus niet telkens opnieuw deeg hoeft te maken. Erbij kun je lekkere sausjes serveren, als baba ganoush of een ‘killer’ knoflooksaus (maak die maar niet als je nog de deur uit moet of de volgende dag moet werken!) en een wortel- of couscousalade.’
Waarom foodblogger?
‘We zijn in april 2006 begonnen met ons weblog/magazine Koken & zo om beter en makkelijker te kunnen informeren over lekker vegetarisch eten. En dat was precies ook de aanleiding waarom we in ’95 met Vegatopia begonnen zijn. Er was in die tijd nog he-le-maal niks te vinden over vegetarisch koken op het Nederlandse gedeelte van internet en daarom zijn we het zelf maar gaan doen. Bovendien is het hartstikke leuk om over eten en koken te schrijven en bezoekers zijn enthousiast.
Favoriete weblogs
De Koken & Zo redacteuren lezen graag culinaire blogs als Hedonia en Zestz.