Anja’s Brutsellog heb ik al eens eerder besproken op dit weblog, dus uiteraard mocht zij – en haar sidekick Michel – niet ontbreken bij deze foodbloggersmarathon. Ze brutselen al sinds augustus 2005, en dat komt allemaal door Ronald Giphart. Wat de literatuur al niet vermag. Tot mijn vreugde in deze serie eindelijk eens een toetje als favoriet recept, en dan nog wel chocolademousse. Daar zijn natuurlijk duizenden recepten van, de ene nog lekkerder dan de andere, en ze hebben er samen met dochter Britt dan ook vele uitgeprobeerd, maar dit is hun ultieme versie.
Chocolademousse
Anja en Michel: ‘Ons succesnummer is de chocolademousse. We hebben verschillende recepten uitgeprobeerd en dit is de lekkerste. Het is dan ook een festijn in de keuken, de een smelt de chocolade en schept uit eindelijk alles in de glazen, de ander klopt het eiwit en slagroom en nummer drie (Britt, Michel’s dochter) klopt de eidooiers met suiker. Bijna lopendebandwerk dus en achteraf smullen!
Waarom foodblogger?
De aanleiding was een televisieprogramma, Villa Felderhof, waarin Ronald Giphart vertelde dat hij foto’s maakte van wat er bij hem elke dag op tafel werd gezet om er zo na het verorberen nog van te kunnen genieten. Anja: ‘Dat leek me een leuk idee, en zo ben ik foto’s gaan maken van wat ik at. Later zijn er recepten bij gekomen en het leek Michel leuk om met het fenomeen weblog aan de gang te gaan, dus dit werd het project. Waarom ik er mee door blijf gaan? Eten is lekker, koken is leuk en er over schrijven ook.’
Favoriet weblog
‘Zelf heb ik niet echt een favoriet weblog, de enige site waar ik vaak op kijk is EtenBloggers, vooral de rss-feeds vind ik leuk want je ziet dan kort wie wat nieuws heeft geschreven en als het interessant is klik je snel door.