Vandaag een vegetarisch tapasrecept met een grappig Hollands tintje uit de gisteren besproken boekbox Tapas. Toegegeven, ’t is wel wat meer werk dan een schaaltje olijven en wat jamón serrano op tafel zetten, maar indruk maak je er zeker mee! Alleen staan op de foto gek genoeg kale sesamzaadjes, die horen toch echt even geroosterd te worden in een droge koekenpan, anders smaken ze naar niks. En zijn het ook nog eens bleke betjes.
Nodig voor 10 hapjes (plus reserve-poffertjes):
Poffertjes:
1 pak poffertjesmix
9 dl melk
2 scharreleieren
2 knoflooktenen, fijngehakt
1 bosje bieslook, fijngehakt
zout en zwarte peper uit de molen
Geitenkaasmousse:
100 g Chèvre-Bellay
125 ml slagroom
2 theel witte port
10 pistachenootjes
2 eetl sesamzaadjes, geroosterd
Doe de mix in een kom. Voeg al roerend met een garde de melk en de eieren toe. Hierna de knoflook, bieslook, wat zout en peper. Vet een poffertjespan in met olijfolie en bak de poffertjes aan beide zijden op een matig vuurtje goudbruin. Laat ze afkoelen en leg er 10 apart. De overgebleven poffertjes kunnen makkelijk ingevroren worden.
Klop de slagroom met een garde lobbig en roer in een andere kom de geitenkaas met de port smeuïg. Schep beide massa’s luchtig door elkaar. Spuit de mousse met een spuitzak op de afgekoelde poffertjes. Garneer ieder hapje met een pistachenootje en wat geroosterde sesamzaadjes.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek (de boekbox) Tapas. Lees hier mijn recensie en hoe je deze boekbox kunt winnen.