(4 personen)
Bereiden: 10 minuten
Echte vitello tonnato is leuk om te maken als je gasten krijgt. Zie elders het recept. Maar soms heb je niet zoveel tijd, in dat geval biedt deze snelle versie uitkomst. En het ziet er nog mooi uit ook!
Nodig:
250 g kalfsfricandeau in plakjes
1 blikje tonijn
paar sprietjes bieslook of takjes peterselie
3 el mayonaise
3 el crème fraîche
paar druppels vers citroensap
zout & peper
evt. kappertjes
- Snijd de fricandeau in reepjes.
- Hak de tonijn met een vork fijn.
- Hak de kruiden fijn.
- Meng alle ingrediënten van de lijst door elkaar tot een homogene massa.
- Gebruik ringen (Ø 6 cm) om het mooi op te maken.
- Leg de ringen midden op borden, schep het tonijn/fricandeaumengsel erin en duw goed aan.
- Zet tot gebruik in de koelkast (liefst in de ringen, dan blijven ze mooi in vorm).
Serveren:
- Ring verwijderen.
- Garneren met wat blaadjes veldsla, die je kort door wat vinaigrette (olijfolie, balsamicoazijn, drupje citroensap, zout & peper) heen gehaald hebt.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!