(4 personen) / Vegetarisch
Bereiden: 5 minuten
Geschikt als borrelhapje op een toastje of om te dippen met bijvoorbeeld wortelreepjes, als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch op een dikke volkorenboterham.
Nodig):
1 groot blik witte bonen
2 eetl citroensap
10 zongedroogde tomaten op olijfolie
50 g lekkere zwarte olijven (gewicht zonder pit)
2 knoflooktenen
4 takjes verse basilicum
scheut extra vergine olijfolie
zout & peper uit de molen
- Spoel de bonen af in een vergiet onder de koude kraan en laat goed uitlekken.
- Maal met de citroensap tot puree in de keukenmachine of met de staafmixer.
- Doe de tomaten (in stukken), olijven (pitten verwijderd!), knoflooktenen (uitgeknepen) erbij en maal tot alles goed gemixt is.
- Giet er zoveel olijfolie bij tot de boel lekker smeuïg is.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de basilicum fijn en roer die op het laatst erdoor.