Ken je die 1-2-3 vitrine bij Albert Heijn? Hij staat meestal meteen bij de ingang, dus je komt er altijd langs. Daarin kun je drie verschillende ingrediënten bij elkaar pakken om tezamen één maaltijd te maken. Ik doe al jaren aan 1-2-3 koken. Alleen versta ik daar iets heel anders onder, namelijk estafettekoken: slim koken op dag 1, 2 en 3 op grond van hetzelfde basisingrediënt. En echt koken hè, niks geen prefabmaaltijdoplossingen. Dit vraagt om een praktijkvoorbeeld. Dat gaan we deze week eens doen. Zit u d’r klaar voor?
Dag 1: Kip
Een hele kip in de oven roosteren. Heel simpel, een beetje à la Jamie, maar dan gevuld met citroen en dragon, wat boter onder de huid gestopt tegen het uitdrogen en dan een klein uurtje op 175 graden op een bedje van aardappels met wat olijfolie erover die je halverwege één keertje omhusselt. En wel een blije kip hè? Denk erom.
En daarna? Dat zie je morgenochtend bij dag 2. Maar na het eten niet die kip weggooien!