Volgens auteur Niki Segnit van de gisteren besproken Smaakbijbel is de combinatie Citroen & Basilicum even zomers als een emmertje en een schepje. Daar krijg ik meteen enorme trek van! Dat komt goed uit, in haar boek geeft ze een recept waarin ze de opkikker van citrus combineert met het droppige van basilicum in een simpele pasta. ‘Een betrekkelijk simpele pasta: ik heb vier Italiaanse mannen een keer een uur zien discussiëren over de precieze manier van klaarmaken’.
Nodig voor 2 personen:
200 g spaghetti
2 eetl olijfolie
1 sjalot
2 eetl witte wijn
1 citroen
paar handjes geraspte parmezaan
handje gescheurd basilicumblad
2 theel boter
zout en peper
Kook de spaghetti beetgaar. Verhit intussen 2 eetl olijfolie in een pannetje en fruit de fijngehakte sjalot. Voeg de witte wijn toe en laat die een paar minuten pruttelen; doe er dan sap en rasp van de citroen bij. Voeg peper en zout toe en zet het vuur laag. Laat de gare pasta uitlekken en roer er de citroensaus door samen met de geraspte parmezaan, het basilicumblad en de boter.
Dit recept komt zoals gezegd uit het boek De smaakbijbel, lees hier mijn recensie.