Zullen we ‘m weer eens doen? Jaaa, we doen het gewoon. Mijn vrolijke paastaart met advocaatroom mag één keer per jaar uit de kast, en Pasen is alweer sneller dan je denkt, dus nu lijkt me wel het moment. Hij stond ooit in mijn inmiddels finaal uitverkochte kookboek Alles uit de Kast, maar ik heb het recept speciaal weer even opgesnord en online gezet.Het is een soufflé-achtige chocoladetaart die eerst mooi rijst en vervolgens weer instort – maar dat maakt nu eens lekker niet uit, sterker nog, dat is juist de bedoeling, want we vullen de kuil gewoon op met heerlijke advocaatroom. Dat is slagroom met een vleugje advocaat, je weet wel, dat ouderwets knalgele lepeldrankje dat doorgaans eveneens slechts één keer per jaar de kop opsteekt, zeker sinds lepelende omaatjes op familieverjaardagen een uitgestorven verschijnsel lijken te zijn. De echte levensgenieters maken ‘m zelf, en dat komt goed uit, want ook daar heb ik een recept van, maar gewoon in de winkel kopen mag natuurlijk ook. En ja, uiteraard kun je de advocaat ook weglaten, dan heb je gewone slagroom, ook goed.
En om het helemaal paas-achtig te maken bestrooien we de taart rijkelijk met paaseitjes, want daar kom je dezer dagen in om, toch? En anders kun je nu nog beginnen met hamsteren. Alleen niet vergeten om de eventuele papiertjes er eerst af te peuteren…
Kijk, met andere eitjes ziet hij er ineens totaal anders uit, deze taart leent zich goed voor eigen variaties, al vermag een fleurig tafelkleedje natuurlijk ook een hoop.
En voor wie finaal over het receptlinkje heengekeken heeft – jaja, je zal ze de kost moeten geven – hierbij nog een keer het linkje rechtstreeks naar het recept van de chocolade-paastaart.
Bewaar dit recept als pin op Pinterest, dan raak je ‘m nooit meer kwijt: