Nog 3 nachtjes slapen, dan is het weer antipakjesavond! Ik heb het niet over 5 december, maar natuurlijk over 4 december, Nationale antipakjesavond. De avond waarop heel Nederland collectief NIET uit pakjes eet. Of uit zakjes. Of uit stoombakjes. Of uit diepvriesmagnetronschaaltjes.
Want vergeet ook de diepvries niet, daarin zit behalve veel goeds voor de mensheid (roomboterbladerdeeg! ultraknapperig filodeeg! vrolijk groene doperwten! het hele jaar door lekker rood zomerfruit!) ook van alles aan overbodigheid. Neem nou viscuisine. Bestaat dat eigenlijk nog? U weet wel, diepvriesvis-met-een-smeuïg-laagje-erop. Jazeker bestaat dat nog, zelfs in drie smaken: Bretagne (peterselie-citroen), Florentine (spinazie-tomaat-kaas) en Italiano (tomaat-paprika-mozzarella).
Vis met iets lekkers erop, dat is op zich natuurlijk een heel goed idee, maar dat heb je in een handomdraai zelf gepiept. Bij deze doe ik de firma Iglo een geheel nieuw idee aan de hand: viscuisine España, met amandelen en chorizo. Plus voor de lekker een vleugje citroen. Olijfje erbij en klaar is Kees. Nog voordat het in de handel is, kan ik u nu alvast vertellen dat u dat net zo makkelijk en véél lekkerder zelf maakt. Hier staat mijn recept van Spaanse viscuisine, lekker met kabeljauw, helemaal heerlijk met skrei. Of varieer gerust met andere vis.
Deze hele week zijn we op weg naar Nationale Antipakjesavond op 4 december. Ook in deze serie: Groenteschotel uit de oven (zonder pakje), Kruidkoek met sukade (zonder bakmix) en Franse shakshuka (zonder pakje).
Pakjesavondcadeautip
Weet je wat wél een leuk pakje is, voor de echte (niet de anti)pakjesavond? Mijn dubbeldikke antipakjeskookboek, voorheen getiteld ‘Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek’ maar nu verschenen in een compleet nieuw jas. Nieuwe foto’s, nieuwe vormgeving, nieuwe titel (‘De makkelijke keuken’), maar dezelfde keigoeie 200 antipakjesrecepten. Verkrijgbaar in elke boekwinkel. Of bestel een gesigneerd exemplaar via mijn site, maar dan moet je wel heeeel snel wezen, want de postbodes zijn overbezet dezer dagen. Al ben je nog wel ruim op tijd voor de kerst natuurlijk 😉