In mijn tienjarig schrijfjubileum voor Trouw (zie de feesttaart) krijg ik opvallend genoeg nimmer post van carnivoren die zich beklagen over alwéér een vegetarisch recept. Terwijl ik wél regelmatig briesende mail ontvang over mijn “onbekommerd vleesgebruik”. Dat is toch gek? Als culinair schrijver ben ik overtuigd omnivoor en wil ik alles proeven en over alles kunnen schrijven. Ik probeer mijn kookrubriek zo gevarieerd mogelijk te houden, met vis, vegetarisch, groente, taart, toetjes, en inderdaad, ook met vlees. Voor elk wat wils. Wat is daar mis mee? En wat vindt de redactie van de meest duurzame krant van Nederland er zelf eigenlijk van?
Daarover schreef ik afgelopen weekend een groot en naar ik hoop genuanceerd artikel in Trouw. Want nee, ik probeer níet iedereen aan het vlees te krijgen, integendeel. En onbekommerd al helemaal niet. Wat mij betreft: lang leve de bewuste omnivoor. En laat iedereen gewoon z’n eigen eetkeuzes maken.
Lees hier het hele artikel in Trouw.