OPROEP: deze zomer zal Trouw in de zaterdagbijlage een rondje Europa doen, 7 weken lang staat elke week een ander Europees land – en populaire vakantiebestemming – centraal. Uiteraard doe ook ik daaraan mee met mijn columns en recepten. Maar niet in alle landen heb ik heel recentelijk vakantiegevierd, dus ik kan eerlijk gezegd wel wat praktische hulp gebruiken. Wat zijn de lekkerste/origineelste/memorabelste nationale gerechten om te behandelen? Heb je daar toevallig een recept van? En misschien zelfs ook nog een mooi verhaal? Ik hoor het heel graag!
Het gaat om deze landen:
Frankrijk
Engeland
Duitsland
Zweden
Kroatië
Griekenland
Spanje
Ja, ik weet, er zijn ook nog hele andere leuke Europese landen met heerlijke gerechten, maar zo is de keuze van de redactie nu eenmaal uitgevallen, daar kan ik helaas niks aan veranderen. En ik kan ook maar één recept per land doen, dus het wordt ongetwijfeld heel lastig kiezen. Maar allez, we gaan ervoor.
Reageren kan via mijn sociale kanalen (Facebook, Twitter, Instagram), maar een gewoon ouderwets mailtje is natuurlijk ook altijd welkom. Merci, thank you, danke schön, et cetera.