Bij wat-moeten-we-nou-vanavond-weer-eten-getwijfel (ja, dat heb ik hier thuis ook), valt de keuze heel vaak op een pastaatje. Altijd goed, voedzaam, tevredenstellend, nooit hetzelfde, er kan van alles in waar je maar vanaf wilt. Kortom: het ideale gerecht. Gelukkig doe ik niet aan die low carb onzin, anders zou ik niet weten wat ik zou moeten, zonder pasta in het leven.
We gaan gewoon weer door waar we gebleven waren met de sperziebonenenweek. Naast sperziebonen had ik ook nog champignons in huis, dus het werd een duopasta. Eerst de sperziebonen in ministukjes snijden (denk: vierkante doperwten). Kort koken tot beetgaar en afgieten. Intussen gesnipperde ui en in plakjes gesneden champignons in een hapjespan gezellig laten fruiten. De sperziebonen erbij en dan afblussen met Noilly Prat. Dat hoeft niet, maar dat spul heb ik altijd in huis (vooral voor risotto) en is gewoonweg heerlijk. Dan een ferme schep crème fraîche erdoor en laten smelten tot een sauzig geheel. Intussen natuurlijk niet vergeten om pasta te koken. Ik had toevallig van culicollega Joke Boon hele lekkere (en bruine) paddestoelenpasta gekregen, maar het kan natuurlijk met elke soort pasta. Oh ja, nog even een kneepje citroen door de saus voor de frisheid (en smaakversterking) en dan de hele bups door elkaar husselen alvorens op borden te deponeren.
Het is sperziebonenweek. Zie ook:
• Kokosballetjes met kerrierijst en sperziebonen
• Caesar salade met sperziebonen
• Zalm met mierikswortelsperziebonen
• Lauwwarme salade met biet, sperziebonen en zoete aardappel