Jazeker, het is sperziebonenweek en toevallig had de groenteboer een verse mierikswortel liggen. Een en éen is twee, want sperziebonen en mierik, dat gaat heel goed samen. Nu alleen nog iets erbij? Dat werd een stukje zalm.
Doe crème fraîche in een kom, rasp er naar smaak flink wat mierikswortel boven fijn. Maak af met zout, peper, fijngehakte peterselie en een kneepje citroen. Klop tot een sausje.
Kook de sperziebonen gaar en giet af. Doe terug in de warme pan en meng met 2/3 van de saus.
Niet vergeten: bak intussen aardappels in de pan of ga voor aardappels in de oven (in dit geval zonder rozemarijn). Bak zalmfilet in de koekenpan (tip: altijd eerst de pan loeiheet laten worden, dan olie erin, ook loeiheet laten worden, dan pas de zalm erin). Deponeer alles op een bord en serveer met de achtergehouden saus.
Het is sperziebonenweek. Zie ook:
• Kokosballetjes met kerrierijst en sperziebonen
• Caesar salade met sperziebonen
• Lauwwarme salade met biet, sperziebonen en zoete aardappel
• Paddestoelenpasta met sperziebonen