Laatst zat ik ineens met een enorme berg sperziebonen. Ja, dat kun je zo hebben, en zeker, er zijn ergere dingen die een mens kunnen overkomen, dat begrijp ik ook heus wel, maar intussen zat ik er maar mooi mee. Wat te doen? Ik besloot om een sperziebonenweek in te stellen. Elke dag sperziebonen, om ervan af te komen, maar natuurlijk wel elke dag iets anders. Want twee dagen achter elkaar hetzelfde eten, daar ben ik al niet van, laat staan een wéék. Nou is dat toevallig ook het principe van mijn kookboek Slim zónder pakjes & zakjes: alles opmaken wat je hebt, maar dan steeds op een andere manier. Het scheelt een hoop boodschappen doen, en het stimuleert de creativiteit.
Wat doet een mens met sperziebonen? ‘Kokosballetjes met kerrierijst en sperziebonen!’ riep meneer Koken met Karin meteen. Dat recept heeft hij hoogstpersoonlijk ingebracht in ons huishouden, en is al sinds zijn studententijd zijn grote succesrecept. Het kreeg zowaar een glansrol in mijn kookboek Slim.
Op dag 1 van de sperziebonenweek ging hij dus de keuken in en hoefde ik lekker niks te doen.
In het boek ziet het er zo uit.
De thuisversie van meneer werd dit keer zo.
Nee, ik ga je niet het recept geven. Je kijkt maar in dat boek 😉
Hè wat flauw, inderdaad. Maar de rest van de week maak ik het goed, deze recepten komen er allemaal aan:
• Caesar salade met sperziebonen
• Zalm met mierikswortelsperziebonen
• Lauwwarme salade met biet, sperziebonen en zoete aardappel
• Paddestoelenpasta met sperziebonen
• Salade niçoise met sperziebonen en makreel